Videoserie Geloofstoerusting & Techthics: ‘Technologie, de Bijbel en christen zijn’ thema 1: Feiten, Fictie, Fake

Hoe gaan we als christen om met vergaande digitalisering en opkomende technologie? Samen met Geloofstoerusting heeft Techthics een videoserie gemaakt over digitale technologie en hun impact op de maatschappij en ons persoonlijk leven. In de serie: ‘Technologie, de Bijbel en christen zijn‘ denken we na en bezinnen we ons op de invloed van digitale technologieën en de organisaties hierachter.

In de serie verdiepen we ons in vijf thema’s: 1) Feiten, Fictie, Fake 2) Big Tech, 3) Big Gov, 4) Wat zegt de Bijbel over techniek? 5) Wat is onze houvast in de omgang met nieuwe technologie?

Thema 1: Feiten, Fictie, Fake

In een digitaal tijdperk, met opkomende technologieën als synthetische media, deepfakes, AI, filters, bubbels, Wat is echt? Wat is nep? En daarmee, wat is waarheid? Komt technologie door deze tech niet steeds meer tussen ons en de werkelijkheid te staan?

  • Vertroebelt de werkelijkheid en begrippen als waarheid hier mee?
  • Wat is synthetische media en welke actuele voorbeelden zien we?
  • Wat is Deep Fake en welke vormen neemt dit aan?
  • Informatie oorlogen ten tijde van actuele oorlogen
  • Hoe kunnen we ons wapenen tegen deze ontwikkelingen
1 | Wat is echt, wat is nep? | Rick Bouter & Martin Aarnoudse

🎤 Ook te beluisteren als podcast: https://spoti.fi/3QbDTnU

Geloofstoerusting – Geloofstoerusting heeft als visie/missie het verlangen “Om God te verheerlijken, Jezus te volgen en je naaste te dienen. Dit doen zij door het publiceren van artikelen, video’s, podcasts en het financieel ondersteunen van boekpublicaties zowel in print als digitaal. Hiernaast organiseren zij evenementen die dit doel ondersteunen. (https://geloofstoerusting.nl)

Techthics – Techthics is een stichting welke nadenkt over de impact van nieuwe technologie op christen zijn met de Bijbel als houvast. (https://techthics.nl)

Dank ook aan Heica, voor de locatie en voorzieningen tijdens de opname dag!

Back to Top