Events

Feiten, Fictie, Fake – techniek en onze blik op de werkelijkheid – het thema waar Stichting Techthics zich het afgelopen jaar mee bezig heeft gehouden. Een razend actueel thema dat veel los maakt in de wereld om ons heen. Hoe vinden wij onze weg in deze tijd van de verdergaande technologie?

Deze digitale Talkshow is uitgezonden op donderdag 7 april. Tijdens deze avond zette elke tafelgast een statement neer over het thema vanuit zijn perspectief. Onze gasten gingen met elkaar in gesprek, deelden hun kennis en discussiërden met elkaar over de trends die zij zien in de (digitale) maatschappij waarin wij leven. Wat betekent dat voor ons en wat zouden wij als christen daarvan moeten denken? Vorm uw mening aan de hand van het tafelgesprek.

Het gesprek werd gevoerd met:

Menno van Doorn – Directeur Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie en co-auteur van het boek ‘Echt Nep’

Cees Zweistra – Docent aan de Erasmus Universiteit en initiatiefnemer van Centre Erasme en “Podcast Filosofie”, schrijver van de boeken “Verkeerd verbonden” en “Waarheidszoekers”

Wim van Vlastuin – Fulltime hoogleraar theologie en spiritualiteit van het gereformeerd protestantisme aan de Vrije Universiteit en rector van het Hersteld Hervormd Seminarium.

Het was een zeer interessante avond te worden die werd geleid door Martin Aarnoudse, medeoprichter van Stichting Techthics.